Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Interesse in wat Weborama voor jou kan betekenen?

Vul je gegevens in en we nemen contact op om de mogelijkheden door te nemen.
Get In Touch

Autoplay video op mobiel uitgelicht

Posted on September 01, 2015

Eind 2013 startte Facebook met autoplay videos in hun mobiele apps en sindsdien willen veel adverteerders dit graag ook terugzien in hun mobiele video campagnes, ongeacht waar deze draait.

In apps is het technisch onmogelijk om video automatisch af te spelen zonder gebruik te maken van extra software (SDK), en in de browser was het helemaal niet mogelijk, tot vandaag.

Om aan de vraag te voldoen zijn wij de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de beste approach voor autoplay video. Video is al snel vrij zwaar en dat maakt het oneerlijk voor gebruikers. Willen adverteerders ongevraagd vele MB’s van hun doelgroep afsnoepen zonder daar eerlijk om te vragen? Wij denken van niet.

Hoe werkt autoplay video?

Autoplay video werkt nu met een teaser van 5-10 seconden zodra deze in beeld komt. De teaser is een stille sequentie van plaatjes achter elkaar: de basis van elk bewegend beeld. Mocht de gebruiker de video in zijn geheel willen zien, dan kan men daarvoor kiezen door te klikken om de video bekijken. Ons advies is dan om voor de teaser aparte content te gebruiken met goede call to actions. Gebruikers die zelf kiezen voor de video zullen ook langer video’s uitkijken en deze views zijn dan ook het meest waardevol.

Op deze manier is autoplay video gebruiksvriendelijk en behoudt het de dynamische impact die video kenmerkt. Wil je meer weten over autoplay video, neem dan contact op met sales@weborama.nl