Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

De gouden combinatie: display + video

Posted on March 22, 2022

Waar display en video een paar jaar geleden nog apart van elkaar werden gezien, zijn ze nu steeds meer verworven met elkaar en worden ze vaak als combinatie ingezet. Van alle Rich Media advertenties maakt inmiddels 30% gebruik van video en nu er steeds meer video in allerlei vormen geproduceerd wordt is het logisch dat dit aandeel blijft groeien.

In een vorige blogpost vertelde we al dat er onlangs nieuwe video formaten zijn bijgekomen waarmee je eenvoudig je bestaande 16:9 (YouTube) en 9:16 vertical video’s kunt combineren met een achtergrond en interactieve call-to-action.

Wist je dat in elk Weborama formaat video verwerkt kan worden? In deze blogpost laten we je graag zien welke opties er allemaal zijn om video te gebruiken in jouw uitingen op desktop. Binnenkort doen we dit ook voor mobiel.

APTO

De Automated Page Take Over (APTO) is een populair Rich Media formaat waarin je standaard drie onderdelen tot je beschikking hebt waar je content in kwijt kan; namelijk de header en twee skins. Hierdoor zijn er veel verschillende mogelijkheden om er een of meerdere video(‘s) in te verwerken.

Zo kun je ervoor kiezen om een video wel in de skins te plaatsen, maar niet in de header (zie hier), of juist omgekeerd: in de header een video en niet in de skins.

Full video

Je kunt ook in alle drie onderdelen video gebruiken, dus een APTO in full video opmaken. Hierdoor valt de creatie nog meer op en lijkt de hele uiting één geheel. Door de video’s met elkaar te laten syncen sluit alles mooi op elkaar aan, terwijl het stiekem drie aparte onderdelen zijn.

Dit kan programmatic, maar in een HPTO ziet dit er vaak nog strakker uit, doordat je met de vaste lay-out van de website kan werken.

Na interactie

Het is ook mogelijk om te starten met een video in de header en pas na interactie van de gebruiker meer van de video te laten zien. In dit voorbeeld zie je zelfs dat de video vanaf de linker- naar de rechterskin doorloopt.

Verschillende video's

Daarnaast kun je zelfs meerdere verschillende video’s in een APTO verwerken. Neem dit voorbeeld van de Nationale Postcode Loterij; in de header zie je verschillende situaties die bij een mouseover ook in de skins worden getoond.

Blurry

Zoals je al ziet zijn er veel verschillende mogelijkheden om video te gebruiken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de video er net niet geschikt voor is om in de hele APTO getoond te worden. Je kunt er dan voor kiezen om een deel blurry te laten zien, zie [hier] een voorbeeld. Hierdoor gaat het oog van de bezoeker automatisch naar het midden (de header) waar meestal ook de boodschap staat.

Andere formaten met video

Naast een APTO met video kun je video in vele andere formaten verwerken. Bijvoorbeeld een Shoppable Video in een Billboard. Dit is een combinatie van een video en een slider. Hiermee kan je producten uit de video extra uitlichten in de slider.

In-banner video

Dan is er nog de In-banner video, beschikbaar voor de Halfpage Ad en de Billboard. Dit is een native style formaat incl. een standaard 16:9 video. Dit formaat is onderdeel van de Easy Rich Media formaten en is dus makkelijk en snel op te leveren.

Layer of expand

Tot slot, is het ook mogelijk om video in de layer of expand te zetten van bijvoorbeeld een Medium Rectangle. Op deze manier kan je meer content laten zien zonder dat de website verlaten wordt. Hier een leuk voorbeeld van Disney waarin het aanbod te zien is in de banner. Wanneer je op een film klikt, kunnen de trailers bekeken worden on-expand.

Video kan dus op allerlei manieren eenvoudig verwerkt worden in display. We hopen dat dit inspiratie brengt en wie weet komen er nog mooie opties bij dit jaar. We kijken er naar uit!

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op via sales@weborama.nl of 020 -524 6690, of kom gezellig langs op ons nieuwe kantoor; Keizersgracht 176-4. We helpen je graag verder.