Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Interesse in wat Weborama voor jou kan betekenen?

Vul je gegevens in en we nemen contact op om de mogelijkheden door te nemen.
Get In Touch

Webocup 2020

Posted on August 25, 2020

Donderdag 16 juli was het weer zover: ons jaarlijkse tafelvoetbaltoernooi waarbij werd gestreden om de Webocup! Het leek ons leuk om er dit jaar even een verslag over te schrijven, dus lees snel verder. Anneke en Lisa nogmaals gefeliciteerd!

Het jaarlijkse tafelvoetbaltoernooi van Weborama is dit jaar verpletterend gewonnen door het vrouwelijke duo Anneke en Lisa van reclamebureau 64 and Cloudy. Vanuit de Johan Cruijff-arena werd dit jaar vanaf de eerste minuten duidelijk dat andere deelnemers vrijwel geen kans maakten toen Anneke zes keer achter elkaar met de keeper wist te scoren.

Het tafelvoetbaltoernooi trok heel veel bezoekers, omdat ze niet echt iets anders te doen hadden in lockdown. Omdat juichen niet mocht en high-fives met de elleboog niet veel geluid maken, konden de deelnemers toch hun volle concentratie behouden. Het niveauverschil tussen het winnende duo en de rest van de deelnemers bleek zo groot dat Lisa vanaf de derde wedstrijd besloot met een blinddoek over haar ogen verder te spelen. “Aan het geluid van zo’n balletje heb ik altijd wel genoeg”, legt Lisa uit. “En ik was echt nog heel brak van gisteren, ik keek helemaal scheel. Had de hele dag van die trilhanden, haha.” Anneke was die wedstrijd even ergens een sapje aan het halen.

Vanuit veiligheidsoverwegingen was besloten om dit keer alleen de bureaus uit te nodigen die je er echt bij wil hebben. Hen werd gevraagd om niets tegen de rest te zeggen. Veel deelnemers lieten weten dat het eigenlijk veel leuker was zonder die onuitgenodigde bureaus dit jaar en dat ze in dit geval ieder jaar wel een pandemie zouden willen. Met name het luxe vijfgangendiner op de middenstip, bleef iedereen maar herhalen.

De finale was twee minuten bloedstollend spannend, maar toen Anneke en Lisa op een voorsprong van 18 punten kwamen te staan gaven Brian en Brianne van B-com te kennen niet verder te willen spelen door huilend naar de wc te vertrekken. “Om onze handen te wassen”, verklaarden ze achteraf.

Anneke en Lisa hadden niet verwacht dat ze de kampioenstitel in de wacht zouden slepen. “Wij hadden eigenlijk nog nooit van tafelvoetbal gehoord”, zegt Anneke. “Toen we ons inschreven dachten we dat we naar een tafeltennistoernooi gingen. Pingpong, weet je wel, een soort minitennis? Maar toen iemand had uitgelegd hoe je met die gekke poppetjes moest schuiven en waar dat balletje dan precies in moest bleek het een super geinig spelletje.”

Het duo heeft een nieuwe Playstation gewonnen. “We zijn er echt heel blij mee”, zegt Lisa. “Daar kun je Netflix op kijken, toch?”

Dit verslag is in samenwerking met De Speld geschreven

Lieve dames en heren, zoals jullie wel gemerkt hebben ging ons jaarlijkse tafelvoetbaltoernooi dit jaar niet door gezien de huidige situatie. We hopen uiteraard volgend jaar gewoon weer de traditie voort te kunnen zetten.

Liefs,
Weborama