Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

FAQ: Adways - Interactive Video Advertising

Posted on June 13, 2023

Ontdek alles over Adways, ons innovatieve Interactive Video-design product. We hebben onze product owner, Tijn, gevraagd om inzicht te geven in de echte voordelen van Adways en zo al je vragen te beantwoorden. Lees verder en krijg een diepgaand inzicht in hoe Adways jouw videocontent naar een hoger niveau kan tillen.

Wat is Adways?
Adways is een label binnen Weborama voor het maken van interactieve online video formaten. Deze in- en outstream formaten genereren meer user engagement dan de traditionele (lineaire) online video formaten. Door gebruik te maken van interactieve elementen zoals skins, sliders, skipbuttons, multi-video’s en branded progressbars kun je meer uit je online video inzet halen.

Waarom zou ik Adways formaten gebruiken?
In onze branche omarmen we vrij snel nieuwe technieken en innovaties. Interactive prerolls zijn niet nieuw maar onze Adways software maakt het nu veel makkelijker om snel verschillende formaten te maken. Deze verzameling van formaten biedt niet alleen opvallende resultaten, maar valt ook op door het interactieve karakter. Als merk wil je opvallen en aandacht trekken, en omdat video ook prijzig is om in te kopen zou je er het beste uit moeten willen halen. En dat doe je met Adways.

Hoe werkt Adways?
Binnen Adways bieden we verschillende formaten aan. Je kiest samen met ons wat bij jouw campagne past en levert de nodige bronmaterialen aan, vaak zijn deze video's en visuals makkelijk beschikbaar omdat deze ook worden gebruikt voor andere digitale content. Wij zetten het in elkaar en leveren dan de VAST-tag aan. Deze kan dan als preroll of outstream worden ingeboekt in de DSP of direct.

Wat zijn de voordelen van Adways?
Bij het inzetten ben je al unieker dan standaard video ads. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om de creatie aan te passen naar wens. Welk formaat je wilt, hoeveel interactiviteit je wilt, hoe groot je de video t.o.v. de rest van de content wilt, en features als storelocators en hotspots zijn ook op te zetten. Uiteraard kun je multiple clicks, allerlei interactie events en video stats in de rapportage verwachten.

Wat onderscheidt Adways van andere Rich Media mogelijkheden?/Waarom zou ik voor Adways kiezen en niet voor een APTO/(of een ander formaat)
Adways complementeert de andere Rich Media formaten. Eindelijk zijn er binnen online video nu meer "gestandaardiseerde" interactieve formaten zoals je bij display gewend bent. Daarnaast zou je display formaten kunnen doorvertalen naar online video. De header en skins van de APTO kun je hergebruiken voor een skinned preroll en een swipecube kan een slider preroll worden. Online video kan weer echt onderscheidend worden gemaakt. Online video heeft de afgelopen jaren een beetje stilgestaan qua vorm maar dat hoeft niet meer.

Wat zijn de internationale mogelijkheden?
Het gaat via een VAST-tag dus dit is overal in te zetten in out- en instream posities waar dat geaccepteerd wordt. In Nederland is dat overal buiten Youtube en de socials. Bekende netwerken als Ad Alliance, Azerion, Webads, en Mediahuis werken dus.

Wat denk jij dat de grootste winst is voor bedrijven bij het gebruiken van Adways?
Je kunt je merk uniek maken en op laten vallen tussen de standaard prerolls. Elk formaat heeft een template en er zijn simpele specs beschikbaar die iedereen begrijpt. Ook het inzetten van materialen die er al zijn en niet specifiek voor video opgemaakt moeten worden is daarvoor een aanwinst. Dat scheelt in kosten.

Hoe kunnen bedrijven het meeste halen uit Adways?
Als je toch al video en display inkoopt, denk dan na hoe je die 2 juist kunt combineren. Hergebruik je skins, swipecubes en call to actions in deze nieuwe set formaten. Een effectieve online video moet direct de aandacht grijpen en het doorzetten van een tv-commercial is niet genoeg. Vertel meteen aan de gebruiker waarom ze iets met het merk moeten doen en gebruik daarvoor effectieve call to actions,pay offs en interactieve elementen.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen binnen Adways?
Het Invideo product is een unieke propositie van een interactieve uiting die afspeelt tijdens het spelen van de content, dus niet als pre- mid-, of endroll maar tijdens, zonder de content te verstoren. Deze vorm van inventory bestaat nog niet in Nederland maar dat gaat wel veranderen, zeker nu meerdere prerolls achter elkaar niet meer geaccepteerd worden door gebruikers en midrolls minstens zo vervelend zijn voor gebruikers.

Zie jij de toekomst van Rich Media hierdoor beïnvloed worden?
Zeker. De beschikbare video inventory blijft groeien door alle CTV-platforms en het feit dat er veel meer video gemaakt wordt waar er vroeger in eerste instantie alleen over geschreven werd. Video is straks geen aparte media silo meer naast display. Het hoort echt bij elkaar, zeker als je beseft dat Rich Media in display al meer dan 50% video bevat. Ik verwacht dat de kruisbestuiving tussen video en display alleen maar toeneemt.

Wat kan ik verwachten na afloop van de campagne?
Behalve een beter verwacht resultaat voor CTR en engagement wordt een merk met een unieke advertentie beter onthouden, dat kan oplopen tot wel 10%. Daarnaast houden we zoals men gewent is alle analytics bij; interactie, video metrics, impressies etc. Daarnaast kunnen we heat maps genereren van de uiting die nieuw learnings kunnen verschaffen voor je volgende campagne.

Voor meer informatie over Adways, kan je dit deck bekijken.
Als je nog steeds vragen hebt of als je klaar bent om aan de slag te gaan met Adways, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: sales@weborama.nl.