Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

Webo Certified Workshop

Posted on January 25, 2023

Afgelopen vrijdag kregen wij de crème de la crème van Nederlandse Rich Media developers over de vloer voor de Certified Workshop! Enkel onze gecertificeerde developers waren uitgenodigd voor deze workshop. Een perfect moment om naast het bespreken van nieuwe ontwikkelingen in de industrie, deze creatieve groep eens uit te lichten en met elkaar in contact te laten komen.

Nieuwe mogelijkheden in video, gamificatie, AR/3D en livestream kwamen aan bod, waarna gastspreker Aryeh Loeb de workshop afrondde met een inzicht in Ai tools als Dall-E, Runway, Midjourney en ChatGPT. Afsluitend is er onder genot van pizza’s, drinks en muziek nog bijgepraat en met Ai gestunteld.

Kon jij er niet bij zijn? Lees dan hieronder meer over de verschillende besproken topics. Zelf gecertificeerd developer worden? Klik hier voor meer informatie en het exam.

Alles is Video
Na een opening van Sales Manager en rot in het vak Bastiaan, was het tijd om de inspiratie in te duiken. Iedereen streamt video tegenwoordig en hier haken wij natuurlijk op in. Zo vertelde Bastiaan over gebruik van livestream in Rich Media en onze nieuwe videostudio Adways. Met deze studio kunnen developers helemaal los met interactieve videoformaten. Hieronder vind je wat van de pre-roll en bumper creatives gemaakt met de Adways studio.


Gamificatie
Gamificatie is hot en wij blijven niet achter! Rich Media Consultant Jim vertelde de developers over onze nieuwe game formaten, de Playable Ads. Dit zijn expandable game ads voor ieder formaat welke we volledig op kunnen zetten en flexibel op maat in kunnen vullen. Denk aan; memory game, een quiz, spin het rad en een persoonlijkheidstest. Gebruikers spelen het spel in de ad en vullen vervolgens hun gegevens in om prijzen te winnen wat weer tot mooie leads kan leiden! Hier kun je er meer over lezen.


Afsluitend nam Bastiaan het stokje weer over om te vertellen over gebruik van AR en 3D in Rich Media. Hoe pak je dit aan, waar let je op, wat mag wel/niet?

Vragen?
Toen was het tijd voor onze Support Lead Rob om overige vragen uit de zaal te beantwoorden en meer te vertellen over updates binnen het Previewer platform. Dit platform gebruiken de developers om hun creaties vooraf op te kunnen bekijken en testen. Feedback op de tool, Google Ad Intervention guidelines, dynamic content en overige technische vragen zijn allen beantwoord door Rob.

Artificial Intelligence
Toen was het podium voor onze gastspreker en ‘AI-Wizard’ Aryeh Loeb. Met 20 jaar ervaring in de gaming industrie en als ervaren spreker wist hij de aandacht van de groep direct te grijpen. Uit pure verbazing vielen monden open en werd er heel wat af gelachen wanneer Aryeh toonde wat er al mogelijk is met Ai. Zo schreef hij binnen enkele seconden een perfecte sollicitatiebrief voor Weborama en liet hij deze vervolgens rijmen. Verder wist hij binnen luttele seconden van alles in 3D voorwerpen te veranderen en ze vervolgens laten vechten. Ook de tool Dall-E waarbij we de gekste creaties tot leven brachten en Runway waarin voorwerpen uit een video te poetsen zijn verbaasde de zaal.

Een van de bizarre creaties in Dall-E.

Al met al een geslaagde avond eindigend met een groep developers die hopelijk weer bomvol nieuwe inspiratie zitten voor het komende jaar! Dank aan alle Certified developers die erbij konden zijn en aan onze gastspreker Aryeh. Voor de verhinderde developers hebben we nog het deck van de presentatie.

Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer voor een nieuwe workshop boordevol inspiratie!