Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Interesse in wat Weborama voor jou kan betekenen?

Vul je gegevens in en we nemen contact op om de mogelijkheden door te nemen.
Get In Touch

Mobile Portrait Shoppable Video - terugblik

Posted on December 10, 2020

Afgelopen augustus hebben we de Shoppable Video formaten gelanceerd omdat video de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden in online media. Shoppable Video zorgt ervoor dat je direct onder, of naast, de video kunt stilstaan bij producten die (op dat moment) getoond worden om ze zo uit te lichten terwijl men de video nog bekijkt. Vandaag kijken wij even terug om te zien hoe de Mobile Portrait (MP) Shoppable Video de afgelopen tijd is ingezet en laten we wat voorbeelden zien.

Oorspronkelijke idee

Het oorspronkelijke idee voor dit formaat was om producten die in de video voorbij komen direct uit te lichten door ze eronder in de slider te tonen met daarnaast details en de juiste landingspagina, zoals de twee voorbeelden hieronder van Kruidvat en Bijenkorf.

Je ziet bij beide video’s dat de gebruikte en/of getoonde producten in de video tegelijkertijd onderin de slider worden getoond met meer details, zoals de prijs. Zo krijgt de kijker direct meer informatie van hetgeen wat wordt getoond.

Kruidvat

Gemaakt door: Greenhouse

Bijenkorf

Gemaakt door: Greenhouse

Hier zie je dat de video de producten iets subtieler toont, maar door ze eronder tegelijkertijd uit te lichten kan de kijker ze echt niet missen.

Variaties

Dit klinkt natuurlijk ideaal voor e-commerce, maar we zien de laatste tijd ook steeds meer leuke en interessante variaties. Zo hoef je niet eens een “tastbaar” product aan te bieden en kun je dit formaat ook inzetten als je een service aanbiedt, bijvoorbeeld binnen dienstensector, zolang je maar iets in de video meer duiding wilt geven of hier meer context voor wilt creëren. Kortom, een MP Shoppable Video is ook interessant voor sectoren naast retail, zoals: automotive, verzekeringen, telecom, non-profit etc. Qua variaties willen we even stilstaan bij de MP Shoppable Videos van Simyo en Volkswagen.

Simyo

Gemaakt door: WeLikeMilk

De commercial van Simyo zelf licht hun verschillende proposities vrij goed uit, maar ze worden nu extra duidelijk door onder de video meer informatie te geven. Dit laat zien dat je niet per se een afbeelding onder de video hoeft te gebruiken, maar ook gewoon meer informatie kunt geven van hetgeen wat je wilt overbrengen.

Volkswagen

Gemaakt door: Greenhouse

Deze commercial maakt gebruik van het gegeven 'geluid' terwijl we op mobiel juist zonder geluid naar ads kijken. De TVC kent men misschien al van TV of OLV kanalen en is herkenbaar, en met de informatie eronder extra waardevol. De echte auto komt in de commercial pas aan het eind voorbij, dus slim om de auto alvast onderin de video van alle kanten te laten zien.

Kortom

Heb jij een video met producten die je wilt aanbieden of wil je meer duiding geven van hetgeen wat wordt getoond of hier meer context voor creëren? Zet dan eens een van de Shoppable Video formaten in op desktop en mobiel.

Neem contact op met ons via sales@weborama.nl en we denken graag met je mee!