Up to date blijven over de laatste ontwikkelingen en cases?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief & mis niets!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Verplicht veld *

* Door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mail marketingcommunicatie van Weborama Nederland. Je kunt je natuurlijk altijd weer afmelden via de afmeldlink onder aan elke nieuwsbrief of door contact op te nemen.

Subscribe!

Easy Video Ads: een collectie video advertentieformaten voor iedereen

Posted on December 13, 2021

Met de introductie van Easy Rich Media is het voor velen iets laagdrempeliger geworden om bekende formaten te maken zoals de Mobile interscroller, Mobile swipecube of APTO. En nu komen hier vijf videoformaten bij die je snel kunt creëren en zo scoor al snel je een 30% hogere viewability dan dezelfde formaten zonder video (benchmark S1 2021).

Van alle Rich Media advertenties maakt inmiddels 30% gebruik van video en nu er steeds meer video in allerlei vormen geproduceerd wordt is het logisch dat dit aandeel blijft groeien. Omdat bereik op TV afneemt (GRP’s) ligt er op online kanalen een grote kans om daar de doelstellingen te behalen. Uit cross mediaal onderzoek van GFK GXL Dam over het bereik op de netwerken van DPG Media, Mediahuis en Hearst blijkt dat 25 GRP's, in de vorm van 3 miljoen impressies, ingekocht op hun kanalen een drie keer zo hoog bereik opleveren tov 25 TV GRP’s.

Om aan de adverteerdersvraag naar goede video banners te voldoen en om voor uitgevers vooral mobile inventory beter te kunnen verkopen door video zijn er nu de volgende videoformaten beschikbaar als template en binnenkort ook in de Easy Rich Media builder.

  • In-banner video: 970x250, 300x250, 300x600
  • Mobile inline video: 16-9 en 9-16 vertical

De in-banner video template zijn geschikt voor standaard video 16-9 en kunnen cross-device draaien want zijn retina proof. Bekijk een voorbeeld hier via de previewer.

De inline video formaten zijn speciaal voor mobile gemaakt en kennen net als de Mobile Portrait Video een edge-to-edge video experience waardoor alles veel beter te zien is en te lezen.

Hierbij een voorbeeld van een Mobile inline 16-9 template.

Al deze formaten zijn ook in te kopen via Impact Marketplace dus neem contact op met ons voor de specs en houdt onze kanalen in de gaten voor beschikbaarheid in de Easy Rich Media builder.